maanantai 22. heinäkuuta 2013

Protesti! Mä oon jo iso poika!Camus on kotiutunut todella hyvin. Aivan suloinen pikku tassuttelija. Ottaa paljon kontaktia ja kävelee itse hissiin, ulos, nurmikolle ja takaisin. Tulee hienosti luokse ja istuutuu eteen nimeä huudettaessa ja pyytää äänekkäästi ulos, kun on hätä.

Nukkui huikeat kuusi tuntia viime yönä ja pari lisää, kun oli päässyt ensin ulos ja saanut aamuruoan. Ihanan rauhallinen yö, olikin itsellä jo vähän univelkaa maksettavana. Päikkäreillekin rauhoittui, kun vetäydyimme koko porukka makkariin, suljimme sälekaihtimet ja laitoimme huoneen oven kiinni.

Sólas näyttää pitävän tulokkaasta. Tänään pojat ovat leikkineet jo vähän painileikkejä. Pienempi seuraa isomman perässä joka paikkaan, jopa nukkuu samassa asennossa kyljessä kiinni.  Onneksi isoveli on todella hellä pienen kanssa ja tarkistaa vähän väliä katseella meiltä ihmisiltä, ovatko leikit varmasti ok. 

Ruokakin on maistunut tänään hieman paremmin. Aamulla Camus jaksoi syödä lihakasvisseosta 120g. Korvasin naudanlihan rasvaisella kalkkunanlihalla ja lisäsin siihen hieman kurkkua ja persiljaa. Muuten koostumus oli sama kuin eilen. Iltapaivällä söi hyvällä ruokahalulla samaa seosta toiset 120g voin kera. Puolelta päivin nautiskeli lihaluumixiä 150g ja illalla noin 120g. Lisäsin jokaiseen ateriaan 1/2tl kalanmaksaöljyä ja hippusen lacto healthia. Lisäksi on saanut aika reilusti kuivattua naudanmahaa nameina.

Ettei kaikki olisi vain ihanan auvoista, on Camus päättänyt olevansa niinkuin isot koirat ainakin, eikä halua itseään kannettavan sylissä, kun muut saavat kävellä. Monipuolisesti eri äänteitä sisältävä protesti kajahtaa ilmoille heti, kun poistutaan talon läheisyydestä. Ei kai siinä muuta, mutta toinen ei vielä tajua, ettei pääse maahan ennen kuin rauhoittuu. En uskalla noin nuoren koiran antaa kävellä liikaa asfaltilla, enkä haistella tienvierustoja. Koirapuistoon ei myöskään mennä. Mahtavuutta asuinalueessamme ovat suuret puistoalueet ja syrjäiset metsäpolut, jonne pienen pennun tietyllä varauksella uskaltaa viedä leikkimään.

Ihmettelen hieman monen koiranomistajan tarvetta päästää oma koiransa tervehtimään pientä pentua. Ja sitä, ettei moni tajua pysyä kauempana edes saadessaan tietää, että pennulla ei ole vielä rokotuksia. Vaikkei oma koira ole sairas, voi sen kautta kulkeutua pöpöjä, jotka ovat pennulle vaarallisia. Pitää olla itse todella tarkkana, ettei Camus vain livahda tuntemattomien koirien luo.

Kohta puolin vedetään ulkona iltariehat ja sitten vetäydytään nukkumaan, että pikkuinen jaksaa huomenna taas tutkiskella uutta ihmeellistä elämäänsä. 

 Ps. Tää istuminen tilanteessa kuin tilanteessa on niin se juttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti