keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Koiranpennun esikoulu vol.1



Camus ottaa koko ajan enemmän kontaktia ja eilen alettiin harjoittelemaan meidän talon sääntöjä. 1. käsiä, varpaita, lahkeita, hihoja ja kasvoja ei saa purra. Järsimistä varten löytyy leluja ja luita. 2. Toisten ruokakupille ei mennä. 3. On ihan ok, että ihmiset käyvät vessassa ja parvekkeella ja laittavat oven kiinni.
Hyvin edistyy pienen ymmärrys. Tässä vaiheessa on vielä helppo puuttua käytökseen. Onneksi Sólas on niin lunki kaveri, että siitä on hyvä ottaa mallia. Aina Sólaskaan ei kuitenkaan saa sitä arvostusta, minkä ansaitsisi.

Sisäsiisteyden opettelu on edistynyt omalla tavallaan. Kun pentu kävelee eteiseen, on noin kaksi sekuntia aikaa toimia. Joskus istuutuu odottamaan ja yrittää pidättää, mutta eihän siitä vielä mitään oikein tule. Ulkona pikku borzoi on julistanut sodan kasvikuntaa vastaan. Lehdet, oksat, kukat ja erityisesti piharatamot saavat kovaa kyytiä tältä pienpedolta. City-kanien papanat kiinnostaisivat suunnattomasti kumpaakin koiraa, mutta toistaiseksi olen kieltänyt kokonaan nämä herkkupalat.
Eilen kävi useampi vieras katsomassa pentua ja erityisen ihania olivat Camus’n mielestä ystävämme lapsenlapset, jotka leikkivät pennun väsyksiin ja untenmaille. Sólaskin nautti saamastaan huomiosta ja runsaista rapsutuksista.
Päivän ruoka koostui lihaluumixistä 2x120g ja lohi-kalkkuna-kasvisseoksesta2x160. Pieni rakastaa lohta ja söi sitä todella hyvällä ruokahalulla. Lihaluumix ei maistunut ihan niin hyvin, joten lisäsin lohiseokseen hieman kalsiumia.
Viime öisellä yölenkillä Sólasilta tippui pimeässä toinen heijastinpanta, ja kävimme etsiskelemässä sitä poitsujen kanssa aamulla. Pantaa ei valitettavasti löytynyt, mutta Camus sai purkaa energiaa nurmikentällä ja nukkui koko aamupäivän, heräten välillä vain syömään, juomaan ja pissalle.

Tänään Camus aloitti päivänsä kalkkuna-kananmuna-porkkana-kesäkurpitsa-merilevä-pellavansiemenöljy seoksella. Kananmuna ei ollut mikään suuri menestys, mutta sai kuitenkin alas sen 120g. Lounaaksi tarjosin jauhettua poroa pellavansiemenöljyllä ja kalanmaksaöljyllä sekä lacto health probiooteilla ja sitä menikin 180g. Iltapäivän seokseen vaihdoin kananmunan siansisäelinseokseen, eikä toinen suostunut syömään kuin 60g. Illalla saa taas jauhettua poroa, tavoitteena 180g. Pikkuinen näyttää edelleen minun silmääni hoikalta, mutta ei enää niin paljon kuin viikonloppuna. Ainakin on muuten kasvanut ja lihakset ovat alkaneet jo näkyä päivittäisen nurmella kirmaamisen seurauksena.

On ollut hämmentävää huomata, kuinka oma mieliala vaikuttaa koiranpennun käyttäytymiseen. Sólas on niin rauhallinen, että sitä täytyy todella tarkastella huomatakseen milloin koira on stressaantunut ja mikä on outoa käyttäytymistä. Pentu reagoi heti ihmisen ärtymykseen ja kärsimättömyyteen, vaikka kuinka sen nielisi ja pitäisi sisällään, alkaa käyttäytyä kuin pahinkin riiviö, ei kuuntele mitään houkutteluja eikä ota kontaktia. No siinäkin saa katsoa itseään peiliin. Toisaalta Camusta huomaa kyllä jo borzoimaista omanarvontuntoa ja temperamenttiakin pojasta löytyy aimo annos. Mielenkiinnolla odotellaan minkälainen murrosikäinen tästä kaverista aikanaan kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti