torstai 18. heinäkuuta 2013

Hellurei ja hellät tunteet!Päätin alkaa pitämään blogia karvakuonoistamme, koska en mielestäni löytänyt tarpeeksi infoa/kokemuksia vinttikoiran pennun barffauksesta, kun asiaa tässä ennen Camus´n tuloa googlettelin. Tervetuloa siis seuraamaan, miten tämän pienen borzoin kanssa barffaus onnistuu!
Olen kasvattanut useamman isomman rodun pennun barffilla, 2,5 vuotias vinttimix Sólas mukaan lukien. Silti jännittää aina alkaa tähän hommaan. Mielessä pyörii paljon kysymyksiä kuten, miten pennun ruoansulatus reagoi luihin ja eri kasviksiin? Mitä jos luut eivät sula kunnolla? Kuinka paljon annan lisäravinteita? Miten nopeasti pentu tottuu uusiin ruoka-aineisiin? Mitä jos ne jalat kuitenkin kasvavat kieroon?
Yksi merkittävä huomio vuosien varrella on ollut se, että mittalusikan ja vaa’an orjallinen käyttö on turhaa. Toinen vähintään yhtä tärkeä on se, että erittäin moni koira voi todella hyvin aivan äärimmäisen erilaisilla ruokavalioilla. Eli panikointi on turvallista unohtaa. Mottoni: tarkkaile koiraa, pelaa aina hieman varman päälle ja tarkastele ulosteita. Jos kylän metsästäjä sai laikansa kasvamaan terveeksi marketin halvimmalla koiranruoalla ja ruoan tähteillä, on pennunostaja jo lähtökohtaisesti paremmissa asemissa, kun ottaa edes vähän selvää, mitä ravintoaineita koiranpentu kasvaakseen tarvitsee.

Tässä lista ruoista, joita on pennun ensimmäistä viikkoa varten hankittu:

Biofarm: islamer Merilevä
Kylmäpuristettu pellavansiemenöljy, Milka Kalanmaksaöljy eläimille
Golden Eagle Lacto Health probiootteja
Kalkkirekku, puhdasta kalsiumia

Poro jauhettu, mukana rustoja ja luita, Murren lihaluu-mix, Jauhetut broilerinsiivet

Sian sisäelinseos, broilerin sisäelinseos
Sikanautajauheliha eläimille, lihaseos eläimille
Jauhettu lohi
Kesäkurpitsaa, kurkkua, persiljaa, porkkanaa soseena.

Kuivattua naudanmahaa nameiksi, Sólasin lempparia

Näillä mennään! Nyt alkaa operaatio koiraportin metsästys ja pennun pedin kasaaminen. Huomenna pikku hauva tuleekin sitten jo kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti