perjantai 19. heinäkuuta 2013

Odottavan aika on pitkäCamus kotiutuu siis tänään, lopultakin! Asunto on aika pitkälle pentuturvallinen, huonekalut on suojattu vanhoilla huovilla ja päiväpeitoilla ja yksityiskohtainen ruokintasuunnitelma löytyy vaaleanpunaisesta vihkosta, keittiön yläkaapista. Siipalle on annettu ohjeet, miten pennun kanssa ollaan ja ettei sisälle tarpeiden tekemisestä saa missään nimessä suuttua. Hyvin on oppi mennyt perille. Onneksi hän on joutunut hyvin vaihteleviin tilanteisiin Sólasin ja ystävien koirien kanssa. Nähnyt niin suloiset kuin hermoja raastavatkin hetket, joita eläinkunnan edustajien kanssa eläminen väistämättä tuo eteen. Ihana nähdä, kuinka toinen on innoissaan ensimmäisestä omasta koirastaan.
 
Hieman taustatietoja, miksi päädyimme juuri tähän venäjänvinttikoiraan.

Minulla on ollut lapsesta saakka koiria ja muita lemmikkejä. Osa niistä on ollut todella haastavia. Jossain vaiheessa opiskelut, työt sekä asumisjärjestelyt hankaloittivat eläintenpitoa niin, että Helsinkiin muuton jälkeen lenkkeilytin ja koulutin muiden karvakuonoja. Minulle on myös hyvin vaikeaa luopua lemmikeistäni, joten en halunnut ottaa epävarmaan tilanteeseen mitään eläintä. Lopulta päädyin ottamaan koiran, kun en enää ilmankaan voinut elää. Sopivaa hauvaa etsiessä tietooni tuli sattumalta skotlanninhirvikoira/isovillakoirapentue. Rakastuin Sólasiin ensi näkemältä ja kuulemalta. Tiesin, että se tulee hyvältä kasvattajalta ja on hyvin pidetty ja rakastettu. Ei auttanut muu kuin lennättää koira skotlannista Suomeen. Ja miten helppo pentu Sólas olikaan! Olin aivan häkeltynyt; tällaisiako vinttikoirasekoitukset ovat? Ainoastaan irti, leikkiessään muiden koirien kanssa, pojasta näkee sen aktiivisen puolen. Edelleen 2,5 vuotiaana meidän oma downshiftaajamme on arjessa niin rauhallinen ja leppoisa, että välillä pistää miettimään, mitähän sotasuunnitelmia se hautoo ilkikurisenvälinpitämättömän katseensa takana..
                                                              Sólas chillaa kampaajalla.

Mieheni kiintyi Sólasiin syvästi heti, kun nämä kaksi tapasivat ja alkoi puhumaan mahdollisesta omasta koirasta. Sólas oli aina elänyt muiden koirien kanssa ja edellisellä kämppikselläni oli myös koira. Niiden parin kuukauden aikana kun Sólas asui vain ihmisten kanssa, huomasin hienoisia masentuneisuuden piirteitä. Päätettiin, että otetaan sille kaveri. Mies halusi ison ja karvaisen koiran, minä toisen vinttikoiran/vinttikoirasekoituksen tai muun, mielellään olemattomalla vahtivietillä varustetun väsymättömän lenkkikaverin, jonka kanssa voisi mahdollisesti jotain harrastaa. Mietimme  tosissamme landseeria ja whippet kävi myös mielessä, seurasimme myös kotia etsivien palstoja. Lopulta kuulimme tutun kautta ihanaluonteisista borzoista, joille oli tulossa pentuja. 

Iso, karvainen, jaksaa pitkiä lenkkejä, ei haukkuherkkä, rauhallinen sisällä: borzoi! Olemme sen jälkeen käyneet viikottain tapaamassa pentuja. Kasvattajan koirat ovat superystävällisiä lutunaamoja, jotka eivät kyllästy paijauksiin, eivätkä vahdi ovea tai vieraita. Pentuja paijaillaan paljon, ne ovat tottuneet lapsiin, ovat mukana normaalissa arjessa ja saavat monipuolista ruokaa. Täydellistä! Katsoimme joukosta kiinnostavimman pennun ja onneksi saimme juuri sen. Nimi annettiin ranskalaisen filosofin Albert Camus’n mukaan ja siihen liitettiin sana Carus=rakastettu. Kaunis ja reipas pieni filosofi. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti