keskiviikko 28. elokuuta 2013

Rapatessa roiskuu.




Camus täyttää tänään 13 viikkoa. Aika iso on poika jo. Eilen Viikissä punnittuna 12,7 kg, tosin toinen vaaka eteisessä näytti 10,8 kg. Arvioisin itse, että todellinen paino on noin 12 kg. Vauhtia riittää ja vinttikoirille ominaisia juoksuspurtteja saa ihastella iltalenkeillä.
Pentu on lähes täysin sisäsiisti, mutta noin joka kolmas päivä ”unohtaa” täysin miten käyttäydytään. Silloin riehutaan, revitään, uhitellaan ihmisille, purraan kaikkea mikä liikkuu, pissataan sisälle, ei tulla luo eikä suostuta liikkumaan hihnassa. Kuitenkin välissä on aina pari autuasta päivää, jolloin pentu käyttäytyy esimerkillisesti ja pyytää joka kerta ulos tarpeilleen. Temperamenttia löytyy. Saa olla aika varovainen, ettei itse hermostu huonoina päivinä, niin tuskastuttavaa on yrittää pitää ne kuuluisat ”aina samat säännöt” riehuvalle ja uhmakkaalle pennulle. 

Ruoka maistuu todella hyvin, samoin uni. Aikamoinen kasvupyrähdys näyttäisi olevan meneillään.

Hei ihminen!
Tää ois tyhjä.


Vinttikoirat ovat mukavuudenhaluisia



Camus on saanut uuden ystävän. Yhteispotretti ei vain ottanut onnistuakseen.
Aina niin kaunis Demi the Aussie

Viime yön vietin Viikin pieneläinsairaalan päivystyksessä, kun Pikku-C rymysi metsässä kaatuen kai jonkin oksan päälle. Pieni huusi kuin syötävä, mutta emme ensin huomanneet mitään jälkiä tai vaurioita. Kotona katsoin pennun selkää tarkemmin ja huomasin syvän kolon ristiselän kohdalla. Iho oli viiltynyt rikki ja reiästä näkyivät jo alemmat kudokset. Huuhtelin haavan ja totesin, että se on liian laaja, syvä ja kipeä kotikonstein hoidettavaksi. Ei muuta kuin päivystykseen, missä Camus ommeltiin jälleen ehjäksi. Olipas vaikeaa antaa lupa rauhoitukseen, kun kyseessä on pieni pentu ja vielä vinttikoira. Keskusteltiin riskeistä pitkä tovi eläinlääkärin kanssa ja lopulta myönnyin vahvojen suositusten edessä kevyeen rauhoitukseen. Mitään komplikaatioita ei tällä kertaa tullut ja pääsimme lopulta kotiin lepäämään. Pentu on 5 päivää antibioottikuurilla ja kahden viikon päästä on tikkien poisto. Onneksi Camus on muuten terve hyvässä kunnossa. Kaikkea sitä tapahtuukin. Tänään toipilas on laskenut alleen jo kahdesti nukkuessaan. Lääkäri sanoi, että niin voi käydä rauhoituksen jäljiltä. Pentu oli puoliltapäivin pari tuntia todella levoton ja hieman aggressiivinenkin. Haavaa antaa käsitellä ihan hyvin, mutta puri kaikkea mikä sattui eteen, eikä sietänyt nostelua yhtään. Rauhoittui, kun sai riehua tunnin pihalla ja nyt on loppu päivän ollut todella kiltti ja kuuliainen.
Suht haastavaa elämässä on syödä puruluuta tötterö päässä.


Toivottavasti haava paranee pian, että Camus pääsee taas riehumaan normaalisti koirakavereidensa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti