keskiviikko 21. elokuuta 2013

Camus 12 viikkoa, still going strong.Camus täytti tänään 12 viikkoa. :)
Eilen riiviö sai ensimmäiset rokotukset. Eläinlääkäriklinikka Käpälämäki oli mukavan kotoisan oloinen paikka, mutta Camus’n mielestä kuitenkin äänekkään protestoinnin arvoinen, eikä hampaita voinut missään nimessä eläinlääkäritätille näyttää. Sólas oli mukana ”henkisenä tukena”. Sen flegmaattinen olemus on omiaan osoittamaan pikkuveikalle, ettei maailmassa ole kovin montaa asiaa mihin kannattaa energiaansa tuhlata. Lopulta Sólasin esimerkki sai pennun nukahtamaan lattialle.  Saimme kivan kirjeen saatteeksi, jossa todettiin pennun olevan kaikin puolin terve ja hyvässä kunnossa. Pieni nirhauma rinnassa johtuu luultavasti sohvalle kiipeämisyrityksistä. Onneksi sohvalle hyppääminen alkaa jo sujua. Painoa 10,6 kg ja korkeutta vajaat 50 cm. Molemille koirille määrättiin madotus kahden viikon päähän ja pentu saa neljän viikon päästä vahvistusrokotukset.

 
Reilu viikko sitten säikähdimme kunnolla, kun Camus oksensi pari kertaa ja vatsakin oli löysällä. Pidin pojan muutaman päivän diarsanyl kuurilla, vaikka oireet kestivät vain 12h. Ei tiedetä, mikä oli vikana, mutta ainakaan vatsatautia ei loppujen lopuksi vaikuttanut olevan. Yksi mahdollinen pahoinvoinnin aiheuttaja on namit, joita ehti syödä ennen kuin ehdin tarkistaa mistä ne oli tehty. Toinen selitys on, että broileri mitä sinä päivänä koirille annoin oli pilaantunutta. Sólasille ei kuitenkaan tullut oireita ruoasta. Joka tapauksessa selvittiin säikähdyksellä ja poika on sen jälkeen voinut aivan mainiosti. Koskaan ei ole vatsa löysällä tai liian kovalla. Luunsiruja tulee ajoittain ulosteen mukana, mutta suurimman osan sulattaa hyvin.
Ruokaa menee tällä hetkellä 800g-1000g päivässä riippuen aktiivisuudesta. Olen antanut lihaa ja luita jauhettuina (jauhettu poro, jauhettu kalkkuna, Murren lihaluumix) vähintään 500g ja loput kasvis-lihaseosta, johon olen lisännyt kalsiumia riippuen lihanmäärästä niin, että kalsium fosfori suhde pysyisi mahdollisimman oikeana. Lisään kasvis-lihaseokseen siansisäelinseosta 1xvko, naudan mahaa  sekä maksaa 1xvko, lohta 1xvko, 1-2kanamunaa 1xvko. Välillä vaihdan itsetekemäni soseet Murren liha-kasvismixiin tai Murren multimixiin vaihtelun vuoksi. Broileria vältän vielä, kun en ole varma mistä oksentelu johtui. Camus syö hyvällä ruokahalulla kaiken, mitä kuppiin laitetaan.

On ihanaa huomata, miten paljon koiramme pitävät toisistaan. Ne hoitavat toisiaan ja kisuavat sohvalla maaten tuntikausiakin päivässä. Oli hyvä päätös ottaa Sólasille kaveri. :) 
@ Café Carusel 11.8
Camus'n perusilme. Yritä nyt olla sitten ehdoton noiden syyttävien silmien edessä.
Söpösti omassa lempituolissa, joka on päällystetty kroonikkovaipalla ja vanhalla päiväpeitolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti