tiistai 6. elokuuta 2013

Sosetta, saippuaa ja ihonhoitoaCamus on ollut kokonaiset kaksi päivää sisäsiisti ja jaksaa pidättää koko yön, seitsemänkin tuntia. Pentu ei myöskään enää reagoi ovesta kulkemiseen ja osaa olla väsyneenä ihan yksinkin asunnossa. Jes, jes, jes! Kyllä kannatti ensimmäisten viikkojen tarkka opettaminen ja ulkona ramppaaminen, vähäiset yöunet ja hermojen raastaminen. Eilen aamulenkille lähtiessä tehostin pienellä riskillä opetusta työntämällä innokkaasti mukaan pyrkivän pennun kerta toisensa jälkeen pois eteisestä olohuoneen puolelle, kunnes se luovutti ja jäi istuskelemaan kaapin viereen. Itki perään vajaat 10 sekuntia ja oli kai mennyt nukkumaan. Ei ollut pissoja lattialla eikä mihinkään oltu koskettu. Sen jälkeen ei ole tullut eteiseen, jos en kutsu  nimellä, vaikka kutsun Sólasin ja laitan sille hihnan. Katselee hetken perään ja painuu puuhastelemaan omiaan. Tänään pääsin ilman itkua aamulenkille ja myöhemmin kuntosalillekin. Ihanaa, kun alkaa saamaan oman elämänsä takaisin. ;) Kokemuksesta tiedän, että pientä takapakkia tullaan menemään useammankin kerran seuraavien kuukausien aikana, mutta hyvä alku kertakaikkiaan. 
Camus ja uusi kaveri Otto yölenkillä.
 
Pentua on totutettu mahdollisimman paljon kaikenlaisiin ääniin ja paikkoihin. Uusimpana kodinkonetuttavuutena sauvasekoitin, josta ei välitä tuon taivaallista. Imuria ei huomioi, jos nukkuu, mutta hereillä arastelee. Ei kuitenkaan panikoi. Tottui siihen onneksi jo kasvattajalla. Alkaa jo oppia senkin, että luutuun ei kosketa, kun lattioita pyyhitään. Eilen otin pennun mukaan pyykkitupaan, että tottuisi meluisiin paikkoihin ja hyvin meni sekin. Vähän arasteli aluksi teollisuuskoneen voimakasäänistä linkousta ja kaikua kaakeloidussa tilassa. Kuivaushuoneessa arasteli suurta kuivauskonetta muutaman minuutin, kunnes tuli sen viereen lepäämään, kun laitoin pyykkiä kuivumaan. En ole ihan varma saako mainitsemiini tiloihin viedä koiria, mutta koska naapuritkin vievät, otin riskin edistääkseni oppimisprosessia. Normaalisti koirani odottavat yleisissä tiloissa oven suussa maaten ja Camus oppi senkin taidon hienosti alun totuttelun jälkeen. 
Aivot sammuivat kesken touhuamisen.

Suunnittelin ilmoittavani pennun pentukurssille, mutta niitä järjestetään aika vähän talvisin, tilat ovat hyvän matkan päässä ja hinnat ovat aika korkeat. Camus voisi aloittaa kurssin vasta lokakuussa, kun on saanut kaikki rokotukset. Ehkä tästä läheltä löytyy vielä joku mielenkiintoinen koirakoulu. Alkeellista TOKOon totuttamista harrastan joka kerta kun käydään ulkona. Keppien, lelujen ja naudanmahan avulla luoksetuloa ilman sen tarkempaa käskyä eteen istumaan. Camus tekee sen luonnostaan, mutta tehostan lähelle tuloa juoksemalla pari askelta taaksepäin niin, että pentu juoksee jalkoihin kiinni istualleen. Istu, maahan, seiso liikkeitä harjoitellaan käsimerkkeillä ja sanoilla yhtäaikaa. Perusasentoa ja seuraamisen paikkaa harjoitellaan leikkinä, ilman käskyä, makupalalla ja kepillä palkiten, kun sattuu tekemään oikein. Liitän käskyt toimintoihin myöhemmin, kunhan on vähän isompi. Nyt tärkeintä on se, että pieni oppii ihmisten kanssa leikkimisen olevan maailman hauskin ja palkitsevin juttu.

Camus´lla on ollut kummia vesikelloja vatsassa, mutta ne katosivat, kun aloin suihkuttaa pennun vatsanalusen ja nivuset päivittäin vedellä ja kuivata ihon huolellisesti pesun jälkeen.Peseminen ei aiheuta enää mitään sen suurempaa reaktiota, kuivauspyyhettä on sen sijaan kiva repiä.
Viilentävän suihkun jälkeen uni taas maittaa.

Kuumuus on vienyt pieneltä ruokahalun ja hoikistumista on havaittavissa. Olen antanut koirille ajanvietteeksi jäisiä putkiluita, joissa on paljon luuydin rasvaa. Camus ei saa niistä paloja irti, mutta nuoleskelee innoissaan jäistä luuydintä. Eilen meidän talossa oli teemana kasvissoseen valmistus. Ihana naapuri antoi sauvasekoitinta lainaksi. Tarvitsisin kyllä jo teollisuuskäyttöisen koneen tällä menekillä.

Sólas ottaa pennun edesottamukset vastaan todella kärsivällisesti ja lempeästi, vaikuttaa pitävän uudesta tulokkaasta ja koirat kisuavat keskenään ja hoitavat toisiaan paljon. Ihana isoveli. 
                                        Akrobaatit.
Akrobaatit

"Ai miten niin yritän varastaa sun luun? Vähän vaan venyttelen tässä.."

Pylly vasten pyllyä pum, pum!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti