perjantai 9. elokuuta 2013

Jännitystä elämään!Kuulin juuri, että meidän alueella on liikkeellä todella tarttuvaa ja ärhäkkää koirien vatsatautia, johon ei ole rokotusta. Naapuritalossa on yksi koira todella sairaana ja eläinlääkäristä sanottiin tautia olleen liikkeellä koko kesän. Täytyy myöntää, että pelästyin hieman tietoa. Otankin heti käyttöön hätävarjelun liioittelun: Pentu käy tarpeillaan vain hihnassa, koirakontaktit minimiin ja vapaana juoksutus tapahtuu nurmikentällä, jossa muut koirat eivät käy. 

Tosin mainitsemalla nurmikentällä sattui toissailtana aika kauhistuttava juttu. Valkoinen pentumme leikki irti ja kolme isokokoista, tummaa koiraa olivat hihnassa. Meillä ystäväni kanssa oli myös tummat vaatteet. Oli jo pimeää ja pilvisen sään takia näkyvyys noin nolla. Yhtäkkiä jokin kyyhkysen kokoinen lintu lentää meitä kohti ja kaartaa ensin eteemme laskeutuu meitä kohti sivulle ja kun käännymme katsomaan ja korotamme ääntä se äkkiä muuttaa kurssia ja nousee lentämään korkeammalle. Yhtäkkiä tajuan katsellessani lintua harmaita pilviä vasten, että se liikkuu kuin haukka ja kohta kuulemmekin kimeän ”kii kii” kajahtavan taivaalta. Herraisä, että säikähdimme. Äänet siirtyivät lopulta kauemmas ja mietin jo uskaltaisinko päästä pennun pois jaloistani. Liikuin parin metrin etäisyydelle ja yhtäkkiä jokin törmäsi takana olleeseen verkkoaitaan juuri koiran kohdalla. Tuntui kuin olisi elänyt keskellä Jurassic Parkia, kun ei tiennyt mistä suunnasta ja miten nopeasti haukka lentäisi  pennun kimppuun. Ihan kalvoi sisintä ajatella mitä vahinkoa haukan kynnet voisivat pienelle tehdä. Tiedossa on ainakin yksi tapaus, jossa haukka yritti napata bulldogin pennun aukealta. Omistaja oli alkanut karjumaan ja huitomaan ja haukka olikin tiputtanut pennun maahan. Camus näyttää kieltämättä ihan jänikseltä loikkiessaan holtittomasti ympäriinsä valkoisessa turkissaan. Onneksi ei käynyt mitään. Eilen illalla, pimeän tullen, kävimme siipan kanssa kokeeksi samalla alueella. Pieni hetki saapumisemme jälkeen alkoi metsänreunasta kuulua haukan kutsuhuuto. Tällä kertaa meillä oli kuitenkin vaaleat vaatteet ja pysyttelimme valaistun tien läheisyydessä.


Tuossa edellisessä tekstissä hehkuttelin Camus’n sisäsiisteyttä, mutta toissapäivänä poitsu teki tarpeitaan sisälle taas oikein urakalla. Eilen ja varsinkin tänään on kuitenkin pyytänyt ulos suht ajoissa ja hyvin on ehdittykin. Imurointi ei pientä enää hetkauta, eikä myöskään raju ukonilma. Vaikka parvekkeen ovi jätettiin viime yönä auki, koirat nukkuivat välittämättä voimakkaasta salamoinnista ja jyrinästä.
Isoveli huolehtii

Camulla on koko joukko unileluja, jotka pitää saada iltaisin petiin ja sitten niitä pureskellaan puolihuolimattomasti jokaista vuorollaan.
Tänään kävimme ruokaostoksilla Murren Murkinassa, matkustustapana julkinen liikenne. Camus on ihan ok jo jopa bussissa eikä välitä ollenkaan kovasta liikenteen melusta.
Bussipysäkillä chillausta

Olemme metsästäneet pennun valjaita mahdollisimman suurella säätövaralla ja tänään nappasi. Murren Murkinasta tarttuivat mukaan EzyDog Harness valjaat, jotka on tarkoitettu autoon turvavaljaiksi. Pienellä patentoinnilla ne ovat juuri sopivat Camus’lle ja kotona totesin niiden sopivan jopa Sólasille! Loistavuutta! Mutta yritäpä saada nämä veijarit seisomaan hetken paikallaan mallikuvaa varten. En tarkoita, että mallit riehuisivat tai liikkuisivat pois kuvasta, vaan...
Kahden seisomaannostoyrityksen jälkeen:
EVVK. Eiks muka enää riitäkään, että näytän söpöltä.

*kaikki kolme oljenkortta käytetty ja pentu jopa istuu!!!*

No ota nyt se kuva jo!

2 sekuntia myöhemmin
*tassujen tepsuttelua*
*tumps*

Mene pois ihminen, tää ei jaksais nyt yhtään näitä sun leikkejä.

Valjaiden säätö ja seuraava potilas. Sólas osaa sentään tän homman, eiks vaan?

What the heck? Don't you dare to show that to anyone!
*Kolme kertaa maahan valuvan koiran jalkojen nosto ja asettelu ja pari uhkavaatimusta*

Fine! You'll get 4 seconds of me sitting! Start counting!
...3...2...1...
*tumps*

Game over.
 
Camus syö vaihtelevasti 600-800g ruokaa päivässä. Lihaluuaterian osuuden pyrin pitämään noin 60%:ssa ja kasvis(60%)liha(40%)soseen 40%:ssa. Tänään mitattuna pennun säkä on noin 48cm, paino 9,6 kg eli se on edelleen noussut reilun kilon viikossa. Tämän päivän puolella ei ole oikein ruoka maistunut, mutta onneksi eilen maistui senkin edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti