torstai 19. syyskuuta 2013

Camus rakastaa eläinlääkäreitä :)Camus täyttin eilen 16 viikkoa ja sai tänään nelosrokotteen tehosteet. Nykyään suositellaan antamaan Rabies rokote erikseen, joten palaamme Käpälämäkeen vielä kahden viikon päästä. Kävelin poikien kanssa eläinlääkäriin ja pentukin jaksoi hölkytellä reippaasti vierellä, vaikka ei ole hihnalenkeillä oikeastaan käynytkään. Kummankin hännät heiluivat viuhuen, kun tultiin tutun eläinlääkäriaseman pihalle ja oi sitä riemua, kun tuttu eläinlääkäri avasi oven toimenpidehuoneeseen. Pyysin lääketieteen asiantuntijaa tarkastamaan kaikki pennussa mietityttävät asiat. Tunsin itseni aika vaativaksi asiakkaaksi, mutta palvelu on Käpälämäessä aina yhtä ystävällistä ja osaavaa.
Tässä muutamia kummallisuuksia pennusta:
Pennun väri on hieman muuttunut. Pienenä oli valkoinen haalean kultaisilla merkeillä päässä ja lapojen päällä. Nyt pään kuvio on ihan kultainen ja selän kulta on hieman tummunut. Sekä hännän juureen että selän ajeltuun kohtaan on kasvanut  tummempaa karvaa. Pidän väriläikistä itse, ovat jotenkin kivan näköisiä ja hauskasti linjassa. Eläinlääkäri tutki turkin ja sanoi, että vaikuttaa ihan vaan siltä, että koiralle tulee pari värilaikkua lisää. Iho on kunnossa, karva on kunnossa ja vaikuttaa hyvin voivalta. Useinhan pennun väri muuttuu draamattisestikin kasvaessa, mutta tietenkin pitää tarkistaa.
Toinen ihmetyksen aihe on loukkaantumisen jälkeen tulleet kasvavat karvattomat alueet korvien edessä. Eivät ole mitenkään hurjan kaljut, kukaan ei niihin kiinnitä huomiota, mutta itse tuijottelen koiraa niin paljon päivässä, että huomaan selvän eron entiseen. Korvat tuntuvat kutiavan jonkin verran, rapsuttelee niitä itse ja korvalehtiä pitää puhdistaa parin päivän välein. Myös Sólas nuolisi mielellään pennun korvia. Niistä otettiin näyte ja sieltä löytyi kuin löytyikin hiivaa. Minähän tietenkin mietin johtuuko ruokavaliosta, mutta pohdittuamme asiaa en keksinyt mikä ruoka-aine sitä aiheuttaisi. Tosin tuli ilmi keskustelussa, että tuleehan ihmisellekin helposti hiivaoireita antibioottikuurin jälkeen. Rauhoitti mieltä. Saimme mukaan puhdisteen ja korvatipat. Toi puhdiste (isompi purkki) tuoksuu tosi hyvälle!


Camus oli ihmeissään kun lorautin nestettä korvaan, mutta loppujen lopuksi piti korvien hieromisesta nesteen kera.

Kasvuvauhdista kysyin myös ja kerroin epäilyksen hetkistä. Eläinlääkärin mielestä pentu näyttää todella hyvältä, tasapainoiselta ja terveeltä. Painoa oli tänään 17,7kg ja korkeutta lyijykynällä seinään mittauksella 57 cm. 

Käytöksestä puhuttaessa eläinlääkäri antoi ohjeita konfliktitilanteiden hoitoon. Totesi, että kertoman perusteella Camus on voimakastahtoinen ja melkoisesti dominointiin taipuvainen. Sanoin, etteivät kovemmat menetelmät toimi ollenkaan ja haastaa ruoan päältä, mutta olemme olleet ehdottomia aggressiivisen käyttäytymisen suhteen. Ei ainakaan saa mitään periksi murisemalla ja puremalla. Yhtyi siihen, ettei pennulle saa räyhätä, mutta esim laumasta eristäminen voisi toimia. Sitä olen osittain tehnytkin. Esimerkkinä, jos alkaa uhittelemaan tai näykkimään käsiä sohvalla, sieltä joudutaan alta aikayksikön maan pinnalle. Kiltisti antaa jo periksi melkein tilanteessa kuin tilanteessa.
Kaikinpuolin Camus on siis hyvässä kunnossa, kunhan nuo korvat saadaan puhdistettua kuntoon.

Poikien poseerauksia:


Aarteenmetsästystä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti