lauantai 5. lokakuuta 2013

Kovanonnen pentunenLuin tuossa edellistä blogitekstiä ja voi, kun elämä olisikin jatkunut yhtä helppona. Viime viikonloppuna Camus loukkasi itsensä jälleen. Tällä kertaa päätti saada yhtäkkisen hyppykohtauksen ja otti osumaa kivetykseen takajalan polvi edellä. Vingahti ja aristeli vähän jalkaa, mutta ei sitten vaikuttanut olevan sen suurempaa hätää. Seuraavana päivänä polvinivel naksahti muutaman kerran kävellessä ja aloin seurailla koiran liikkumista. Sitä seuraavana päivänä nivel naksui jo joka askeleella. Seurasin eläinlääkärin ohjeen mukaan pari päivää tilannetta päästämättä koiraa juoksemaan. Oireet kuitenkin jatkuivat, pentu ontui satunnaisesti jalkaansa ja jouduimme jälleen eläinlääkäriin tutkittavaksi. Onneksi oli ortopediaan erikoistunut lääkäri paikalla. Seurauksena rauhoitus, röntgen, kipulääkekuuri ja 2 viikkoa lepoa. Voitte uskoa, miten helppo on kertoa 4 kk vanhalle pennulle, ettei se saa juosta, hyppiä, riehua eikä pääse ulos kuin hihnassa tarpeilleen. Pentu on niin turhautunut, että vaikuttaa siltä kuin demoni yrittäisi repiä tiensä ulos sen ruumiista. Tänään on tarkoitus metsästää jostain naksutin, kun oma on kateissa. Pakko tuolle jotain virikkeitä on luiden syömisen lisäksi antaa, joten sama opettaa hyödyttömän hauskoja temppuja. Mielellään sellaisia, joissa ei joudu käyttämään polviniveltään.
Sólasillakin on raukalla kestämistä. Camus ei jätä toista hetkeksikään rauhaan.

Toivottavasti pieni nyt paranee nopeasti eikä tällaista tapahdu enää vähään aikaan. On meillä ihmisillä niin sydän kuin budjettikin tiukoilla pienen eläinlääkärireissujen takia. Ainahan sitä tuntuu, että on jotenkin epäonnistunut omistajana, kun toinen pieni on kipeänä. Vaikka miten tuonkaan tilanteen olisi voinut mitenkään ennakoida tai estää, ei mitenkään.

Ruokinnan suhteen kaikki on mennyt hyvin ja kysyntää olisi jopa enemmän kuin tarjontaa. Saa syötyä jo naudan rintaluita, sian selkärankaa sekä kalkkunankauloja ja luut sulavatkin jo hyvin. Luonne on ainakin osoittautunut sosiaaliseksi ja ystävälliseksi. Suloisia sylihauvoja ovat kumpikin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti